Την ελπίδα του αλλά και την προσωπική του παράκληση προς την Πολιτεία να διευκολύνει στο μέτρο του δυνατού την ψυχική ανάταση των πιστών για τις ημέρες του Πάσχα που πλησιάζουν απηύθυνε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

“Είναι μεγάλο το χτύπημα, είναι μεγάλος ο πόνος. Πιστεύω, παρακολουθώντας την εξέλιξη των πραγμάτων, και η Πολιτεία θα βρει τη δυνατότητα, θα δει βέβαια τις συνθήκες που επικρατούν. Παρακαλώ από αυτή τη θέση να κάνει ό,τι νομίζει ότι μπορεί να δώσει μια διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν”, δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Μιλώντας για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος διευκρίνισε πως “ο Αρχιεπίσκοπος συντονίζει, δεν αποφασίζει”, παραπέμποντας στις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε πως “σε κατάλληλη ώρα κινήθηκε όλη η διαδικασία” και επισήμανε την ευθύνη όλων μας να “σταθούμε γύρω από αυτή την υπόθεση, να ξεχάσουμε τις ιδιαιτερότητές μας”, καθώς και “να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση”.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: