Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 21:19

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ζητώ συγνώμη ως θρησκευτικός ποιμένας για κάθε άνθρωπο που έφυγε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Στο μέτρο που μου αναλογεί ως θρησκευτικός ηγέτης αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγνώμη προσωπικά για κάθε άνθρωπο που έφυγε παιδί ή μεγαλύτερο. Γιατί δεν έπραξα περισσότερα ως θρησκευτικός ποιμένας, ως μέλος της «πολιτισμένης» Ευρώπης για να σταματήσω αυτό το ταξίδι που αντί για το εισιτήριο της ελπίδας μοίρασε στις παλάμες των ανθρώπων την απέραντη θλίψη».

Με αυτά τα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος μίλησε για την ανάγκη να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι θρησκευτικοί ηγέτες απέναντι στα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Μέση Ανατολή σήμερα το πρωί, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μιλησε για την ανάγκη ύπαρξης έργων.

«Σήμερα καλούμαστε να αφήσουμε τα λόγια. Σήμερα καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες πράξεις για αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές (…) Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά πράξη προδοσίας απέναντι στη χριστιανική μας υπόσταση» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει «… την τραγωδία που εξελίσσεται, η οποία αντί να περιορίζεται συνεχώς εξαπλώνεται» είπε.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάληψη πρωτοβουλιών «για ένα καλύτερο αύριο αυτών των ανθρώπων, ώστε στην αντίπερα όχθη στο τρομακτικά επίπονο ταξίδι τους προς την Ευρώπη , να τους περιμένει η ελπίδα και να μην καραδοκεί ο θάνατος».

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ…ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΜΕ

«Αντί να είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι και να κλαίμε για τα προσφυγόπουλα που κείτονται καθημερινά νεκρά στην άμμο, μήπως θα έπρεπε να μεριμνήσουμε νωρίτερα για να μην ξεριζωθούν μαζί με τους γονείς τους από τα σπίτια τους;» αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε πως «Αντί να βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια τα απελπισμένα βλέμματα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων να ξεχύνονται στις θάλασσες και να στοιβάζονται στις βάρκες και να ξεψυχάνε στα φορτηγά, μήπως θα επρεπε να μεριμνήσουμε για να παραμείνουν ασφαλείς στον τόπο τους…» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ