Στην συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και ζήτησε την συνδρομή και την αρωγή όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές που μίλησαν στο orthodoxia.info ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε στον αμερικανό πρέσβη ότι «τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι μόνο αυτά στη Μακεδονία και στη Θράκη αλλά είναι και τα θαλάσσια σύνορα, που είναι και τα πιο δύσκολα στη φύλαξη». Ο κ. Ιερώνυμος φέρεται ότι είπε ακόμα στον αμερικανό πρέσβη ότι η Ελλάδα δέχεται ένα συνεχή εκβιασμό από την Τουρκία που ανοίγει τη στρόφιγγα στέλνοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι είναι απαραίτητη και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στη διαχείριση του θέματος των προσφύγων και των μεταναστών, γιατί στην Ελλάδα έχει πέσει δυσανάλογο βάρος και φυσικά είναι απαραίτητη η στήριξη Αμερικανών και Ευρωπαίων στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Η Εκκλησία, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού και τα χρήματα τα έχουν πάρει ΜΚΟ που τα διαχειρίζονται με συνθήκες αδιαφάνειας. Επίσης είπε στον Τζέφρι Πάιατ ότι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών πρέπει να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει διαχωρισμός ηλικιακός για την προστασίας των παιδιών.

Ετικέτες: