Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:53

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ: “Ζωντανή η μαρτυρία των Ελληνορθόδοξων Πατριαρχείων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής ήταν αυτά που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν τη μαρτυρία της αγάπης προς τον πλησίον, αλλά και της ελπίδας» τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.


Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έκανε λόγο για μαρτυρία αγάπης από την πλευρά των Ορθοδόξων Εκκλησιών της περιοχής τονίζοντας την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΕ

“Το γεγονός αυτό που λαμβάνει χώρα εδώ στην Αθήνα είναι πολύ σημαντικό και είναι σημαντικό, διότι δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της ελληνικής κυβερνήσεως, του ΥΠΕΞ και γενικότερα του ελληνικού λαού, ο οποίος πάντοτε συμπάσχει με τους πάσχοντας.

Είναι ενθαρρυντικό γιατί διά μέσου των αιώνων τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής ήταν αυτά που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν τη μαρτυρία της αγάπης προς τον πλησίον, αλλά και της ελπίδας.

Αυτή η μαρτυρία νομίζω ότι έγινε αισθητή και σήμερα με την παρουσία ων προκαθημένων των Πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής, όχι μόνον των ορθοδόξων, αλλά και των λοιπών Εκκλησιών και για άλλη μία φορά διατρανώθηκε με ένα πλέον συγκεκριμένο, δυνατό και ορατό τρόπο η συμβίωσις μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων”.
Εμείς κινούμεθα και εμφορούμεθα από το γεγονός του ευαγγελίου, όπου έντονα τονίζεται ότι συμμετέχουμε κοινής ανθρωπίνης φύσεως και κοινός είναι ο προορισμός όλων μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ