Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | 14:05

Ιερισσού: “Δεν είναι δουλειά των λοιμωξιολόγων να μας πουν τι σημαίνει θεία Ευχαριστία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Όποιος είναι άγευστος Χριστού δεν μπορεί να έχει γνώμη τι είναι Χριστός και Εκκλησία”, τόνισε ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος από τον ιερό ναό του Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων στην Τρίπολη.

“Το κεντρικό μυστήριο της εκκλησίας είναι η θεία Ευχαριστία”, σημείωσε ο κ. Θεόκλητος που χοροστάτησε το απόγευμα της Πέμπτης στον αρχιερατικό εσπερινό για την εορτή των Πολιούχων της Τρίπολης και πρόσθεσε πως “δεν θα κλείσουμε την θεολογία σε ένα κουτί για να αρέσουμε στους ισχυρούς της γης. Σε όποιον αρέσουμε”.

Από τον αύλειο χώρο του προφήτου Ηλιού, ο μητροπολίτης Ιερισσού, θέλοντας να σχολιάσει τη δημόσια θέση που πήραν ορισμένοι λοιμωξιολόγοι για το μυστήριο της θείας Κοινωνίας, επεσήμανε πως “μερικοί ευρωβουλευτές και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να μας πουν τι σημαίνει θεία Ευχαριστία” και πρόσθεσε πως “μόνο η εκκλησία μπορεί να μας το πει αυτό και όχι κάποιοι αλιβάνιστοι και αλειτούργητοι”.

Ο κ. Θεόκλητος θέλοντας να περιγράψει το τι σημαίνει θεία Ευχαριστία για την ορθόδοξη εκκλησία, υπογράμμισε πως “σημαίνει άρωμα Παραδείσου. Γιατί η σύναξη των πιστών με τη χάρη του αγίου πνεύματος και της αγίας Τριάδος γίνεται σύναξη αθανάτων”.

“Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν από αυτούς να μας πει τι είναι εκκλησία. Αυτοί στην δουλειά τους και εμείς στην δουλειά μας. Αν δεν τους αρέσει να πάνε στις Βρυξέλλες. Καλά είναι εκεί αφού για εδώ δεν κάνουν”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος.

Νωρίτερα, πριν από τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των λειψάνων των αγίων Νεομαρτύρων από την μονή του αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, καθώς και της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου από τον μητροπολιτικό ναό της Τρίπολης, ενώ μαζί με τον κ. Θεόκλητο στον πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και ο επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ