Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | 15:35

Ιερισσού: “Γιατί δεν πληρώνει πρόστιμο ο Πρωθυπουργός για αυτό το οποίο έγινε;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο σχολίασε το χθεσινό περιστατικό συνωστισμού μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος.

Ο κ. Θεόκλητος έδωσε αρχικά συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τις επιδόσεις της χώρας μας σε σχέση με τα θύματα της πανδημίας, στη συνέχεια όμως αναρωτήθηκε γιατί δεν ισχύουν και για αυτόν αλλά και για την κα Πρωτοψάλτη ό,τι ίσχυσε τις προηγούμενες μέρες για επισκόπους και ιερείς αλλά και λαϊκούς στους οποίους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για ανάλογες περιπτώσεις, κάνοντας λόγο για “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Αναφερόμενος ευθέως στις περιπτώσεις των μητροπολιτών Κερκύρας και Καλαβρύτων που ανιμετώπισαν τη δικαιοσύνη αλλά και διοικητικά πρόστιμα, ο κ. Θεόκλητος αναρωτήθηκε “γιατί δεν πληρώνει πρόστιμο ο Πρωθυπουργός για αυτό το οποίο έγινε;”

Σχολιάζοντας το ζήτημα της θείας Κοινωνίας, ο μητροπολίτης Ιερισσού ήταν κατηγορηματικός πως δεν μπορεί να μεταδώσει καμία ασθένεια περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία ως λειτουργός αλλά και εμπειρίες λειτουργών σε νοσοκομεία και φυλακές κρατουμένων με μεταδοτικά νοσήματα.

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος ξεκαθάρισε πως “εάν έχουν σκοπό να περιφρουρήσουν τη χώρα μας από τον κορονοϊό, εγώ πρώτος θα τους στηρίξω. Εάν όμως έχουν άλλο σκοπό και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια έναν Αρχιεπίσκοπο, μια Σύνοδο κι εμάς τους Δεσποτάδες και τους παπάδες, φίδι που τους έφαγε”, τονίζοντας πως “όποιοι απλώσαν χέρι στην Εκκλησία τους κόπηκε”.

Φωτο αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ