Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 22:10

Ιερατική σύναξη και κοπή βασιλόπιτας στην μητρόπολη Αιτωλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην πόλη του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η γενική ιερατική σύναξη της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τον μήνα Ιανουάριο. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο οποίος μίλησε με θέμα την ποιμαντική του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ιερέων, την οποία συνόψισε ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Κοσμάς, επισημαίνοντας στους ιερείς το θαυμαστό παράδειγμα του Αγίου Βασιλείου, μέσα από το οποίο μπορεί προσωπικά ο κάθε ιερέας να βοηθηθεί στην λειτουργία και την καλύτερη οργάνωση της ποιμαντικής και φιλανθρωπικής του διακονίας.

Κατόπιν, ο μητροπολίτης Αιτωλίας, μαζί με τους ιερείς, τέλεσε Ευχαριστήριο Δέηση προς τιμήν του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Κατά την σύντομη προσφώνησή του, ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Παϊσίου, με τον οποίο είχε προσωπική επικοινωνία και επισκεπτόταν στο Άγιον Όρος. Τόνισε ότι ο Όσιος Παΐσιος συγκαταλέγεται μεταξύ και των τοπικών αγίων της Αιτωλίας καθότι κατά την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στα Τ.Ε.Α. Αγρινίου και συμμετείχε στην πνευματική κίνηση της πόλης, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ως μοναχός επισκέφθηκε και φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο, ερχόμενος προσκυνητής του τοπικού αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις, συμβάλλοντας έτσι στην τιμή και την προβολή του.

Τέλος, ο κ. Κοσμάς ευλόγησε τη βασιλόπιτα των ιερέων της μητρόπολης και ευχήθηκε για το νέο έτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ