Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:47

Η Ιεραρχία στήριξε τον Αρχιεπίσκοπο στις επιλογές του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Άνετη εκλογή των δυο υποψηφίων που πρότεινε στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας πέτυχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποδεικνύοντας πώς, αν μη τι άλλο, ελέγχει την Ιεραρχία.

Οι συντριπτικές 71 ψήφοι που απέσπασε ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος ο οποίος κέρδισε ποσοστό άνω του 90% των εκλεκτόρων αλλά και οι 53 ψήφοι που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος, εψηφισμένος πλέον μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος έδωσαν το στίγμα.

Η εκλογή του νέου μητροπολίτη Νέας Κρήνης ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες των υποστηρικτών του που δεν περίμεναν πάνω από 45 με 48 εκλέκτορες.

Ωστόσο, ορισμένοι ιεράρχες εξακολουθούν να θεωρούν πως το αποτέλεσμα δικαίωσε μεν τον Αρχιεπίσκοπο, δημιούργησε όμως ένα προηγούμενο το οποίο, όπως σημειώνουν με νόημα, η Εκκλησία θα το συναντήσει στο μέλλον.

“Ο γέγονε, γέγονε”, απαντά η πλειοψηφία των Ιεραρχών που έδειξε πως δεν υπάρχει πρόθεση ουσιαστικής αμφισβήτησης του Πρώτου.

«ΜΕΓΑΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το μικρό μήνυμα του νέου μητροπολίτη Κεφαλληνίας έγινε σε πανηγυρικό κλίμα. Επίσης, πανηγυρικό αλλά ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν και αυτό του νέου μητροπολίτη Νέας Κρήνης ο οποίος ξεκίνησε μεταφέροντας μήνυμα των γονιών του, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχασαν δικούς τους ανθρώπους στον Μακεδονικό Αγώνα».

Ο κ. Ιουστίνος μίλησε για βασανιστήριο το οποίο πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια το οποίο κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα. «Μπορεί πολλά να ακούστηκαν, η αγάπη όμως του Μακαριωτάτου με έφερε σε αυτή τη θέση», είπε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να απαντήσει ευθέως στα όσα του καταλογίστηκαν σχετικά με τις θέσεις του στο εθνικό θέμα των σχέσεων με την γειτονική π.Γ.Δ.Μ.

Ακολούθησαν τα μεγάλα μηνύματα στο καθολικό της Ι.Μ. Ασωμάτων.

Οι χειροτονίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Πεντηκοστής για τον μητροπολίτη Κεφαλληνίας και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος για τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ