Χθες το απόγευμα οι ιερές Εικόνες της Παναγίας, της επιλεγομένης “Κανάλας”, από την Κύθνο, φερομένης επί κυλίβαντος, και του Αγίου Δημητρίου, από τη Σύρο, μεταφέρθηκαν από το Κειμηλιοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου είχαν εναποτεθεί από της αφίξεώς τους, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με λιτανευτική πομπή πλαισιουμένη από τις Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής έχουσα τον ιερό Κλήρο, τάγματα Μοναζουσών και Ερυθροσταυρισισών και με την παρουσία πλήθους Θεσσαλονικέων πιστών,μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Γκιουλέκας και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στον αύλιο χώρο, προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε Δοξολογική δέηση, συγχοροστατούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Στεφάνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσεφώνησε τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο και ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος, αντιφωνών,τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη χαρά και ευλογία, όπως είπε, που ὲδωσε στον ίδιο τον ιερό Κλήρο και το λαό της Θεσσαλονίκης, δια της μεταφοράς των ιερών Εικόνων της Παναγίας “Κανάλας” και του Αγίου Δημητρίου, ειπών ότι η κατ`έτος άφιξη στη Θεσσαλονίκη μιάς Εικόνος αφ` ενός μεν ενισχύει τους δεσμούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με τις άλλες Μητροπόλεις, αφ` ετέρου δε ενισχύει το φρόνημα του Λαού, ο οποίος ευρίσκεται πάντα κοντά στην Εκκλησία, τη μητέρα και τροφό των ανθρώπων, που στέργει στα προβλήματά τους και προσεύχεται γι` αυτούς. Τόνισε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι “όλος αυτός ο κόσμος, που έχει κατακλύσει το Ναό του Αγίου Δημητρίου και τους αυλίους χώρους του, αποδεικνύει περίτρανα το σεβασμό και την αγάπη του προς την Εκκλησία και την Πατρίδα, με τις οποίες συμπορεύθηκε και τις οποίες ποτέ δεν αισθάνθηκε ως κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό”.

Εν συνεχεία τελέστηκε Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Στεφάνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: