Νέα υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών ερευνάται από τις εκκλησιαστικές αρχές της περιοχής του Βόλου.

Η καμπάνα χτυπά για 66χρονο ιερέα ο οποίος υπάγεται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς, τα «έργα και τις ημέρες» του οποίου, ερευνά εδώ και λίγο καιρό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος όπου εκκλησιαστικά ανήκει η περιοχή. Αν και τα στόματα κληρικών παραμένουν ερμητικά κλειστά για το τι ακριβώς έχει συμβεί, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω παπάς νοίκιαζε με νόμιμο τρόπο τα κτήματα της ενορίας του, εισέπραττε τα ενοίκια, αλλά -σε έλεγχο που έγινε- διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα ποτέ δεν έφτασαν στα ταμεία της εκκλησίας.

Το συνολικό ποσό που φέρεται ότι έκανε φτερά υπολογίζεται πως ανέρχεται στις 70.000 ευρώ. Δεν πρόκειται για χρήματα που αφορούν έναν ενοικιαστή, αλλά διάφορους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εκμεταλλεύονταν την κτηματική περιουσία της ενορίας πληρώνοντας φυσικά οι άνθρωποι κανονικά το μίσθωμα που τους είχε ορισθεί και παίρνοντας μάλιστα και απόδειξη για τις πληρωμές τους.

Πέραν τούτου δε, ο συγκεκριμένος ιερέας ελέγχεται και για ακόμη μία αξιόποινη πράξη. Εκ της στρεμματικής περιουσίας της ενορίας του, περιέφραξε κομμάτι αυτής και το εκμεταλλευόταν προς ίδιον όφελος με κερασοκαλλιέργεια, κάτι βέβαια που υπέπεσε και στην αντίληψη των συγχωριανών του.

Με εντολή της Μητροπόλεως, εδώ και λίγες ημέρες την εποπτεία της ενορίας έχει αναλάβει εφημέριος άλλης ενορίας της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, ενώ άλλαξαν και τα άτομα της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Πηγή: eleftheria.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info