Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 10:01

Ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου από τη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας στη Ρουμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στη Ρουμανία βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία της ιεράς Μητρόπολη Νέας Ιωνίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταφέροντας τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ συνοδευόμενος από ιερείς της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, μετέφερε σήμερα το πρωί προς ευλογία και αγιασμό του πιστού και αδελφού ομόδοξου Ρουμανικού λαού στην πόλη του Βουκουρεστίου το ιερό Λείψανο του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, το οποίο φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Σαφράμπολη της Ν. Ιωνίας.

H υποδοχή έγινε από αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Τιργοβιστίου Νήφωνα, ο οποίος γνωρίζετε με τον Μητροπολίτη Γαβριήλ από τις επαφές στον Οικουμενικό διάλογο.
O κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε για την υποδοχή τον Αρχιεπίσκοπο κ. Νήφωνα και είπε πως “με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αφιχθήκαμε σήμερα στο Βουκουρέστι και στην έδρα του Πατριάρχου κ. Δανιήλ τον οποίο χαιρετίζουμε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και υπακοής”.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι “η συνοδεία μου και εγώ φέραμε προς προσκύνηση το λείψανο του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου και αυτό αποδεικνύει την ορθόδοξη μαρτυρία που είναι μαρτυρία ενότητος, αγάπης και αδελφοσύνης”. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της μεταφοράς των λειψάνων του Αγίου Στεφάνου από την Σαφράμπολη της Μ. Ασίας στη Ν. Ιωνία και τόνισε πως “όσο ο Θεός το επιτρέψει να υπάρχουν οι Άγιοι στην Εκκλησία μας, θα επιτελεί πολλά θαύματα στους ανθρώπους που ευλαβούνται και ασπάζονται το τίμιο λείψανό του”.

Η μεταφορά του λειψάνου πραγματοποιείται κατόπιν ευγενούς και τιμητικής προσκλήσεως του Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ επί τη ευκαιρία των πανηγυρικών εορτασμών του πολιούχου και προστάτου της πόλεως του Βουκουρεστίου Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Βασαράβοφ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη Ρουμανία έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Sfintele moaşte ale Sfântului Apostol şi Arhidiacon Ştefan, primul martir al Bisericii, au ajuns în România

Posted by TRINITAS TV on Samstag, 22. Oktober 2016

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ