Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίος υποδέχθηκε αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αντιόχειας και συγκεκριμένα τους Μητροπολίτες Αρκαδίας Βασίλειο, Βόστρων Σάββα και Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης Ισαάκ, συνοδευόμενοι από τον Αρχιμανδρίτη Προκόπιο. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο στο Βελιγράδι στις 10 Οκτωβρίου 2017, στην οποία παρευρέθηκε και ο Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος

Οι Μητροπολίτες από την Αντιόχεια εξέφρασαν την βαθιά ευγνωμοσύνη στον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας για την αδελφική υποδοχή, ενώ τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις των πολεμικών συγκρούσεων, στις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Ευχήθηκαν γρήγορα να σταματήσουν οι εμφύλιες συγκρούσεις και να αποκατασταθεί η ειρήνη στην περιοχή.

Οι ιεράρχες από το τρίτο τη τάξει Πατριαρχείο, τόνισαν πως αν και ένας μεγάλος αριθμός χριστιανών αναγκάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις εστίες τους, στην πλειοψηφία οι ορθόδοξοι Χριστιανοί παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό εκεί, αγωνιζόμενοι για τη χώρα τους. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τη Συρία εγκατέλειψε περίπου το 10% των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επιπλέον, έχει αρχίσει η αποκατάσταση των ναών και των μοναστηριών που έχουν υποστεί καταστροφές.

Ετικέτες: