Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 17:36

Ιακώβου αρχιερέως η μνήμη είη αγήρως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου (Σωφρονιάδου) τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, το Σάββατο, 5 του μηνός Μαίου ε.έ., με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, συγγενών, φίλων και συνεργατών του εκλιπόντος από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα, που έσπευσαν για μία ακόμη φορά να εκφράσουν το σεβασμό τους και την ευγνωμοσύνη τους προς αυτόν.

Της Θείας Λειτουργίας, που προηγήθηκε του Μνημοσύνου, προέστη ο πρότριτα εκλεγείς υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προ ημερών ενθρονισθείς Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη.

Πρό του πέρατος του Μνημοσύνου περί της προσωπικότητος του μεταστάντος μίλησε αριστοτεχνικά ο διάδοχός του. Ακολούθησε Τρισάγιο στο Κοιμητήριο της Πριγκήπου, όπου αναπαύεται ο μεταστάς Ιεράρχης, και παρετέθη γεύμα στην μνήμη του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ