Το Σάββατο 5 Μαΐου πανηγύρισε για πρώτη φορά το Παρεκκλήσιο Αγίας Ειρήνης που κτίσθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Κονταριώτισσας.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου το απόγευμα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Ιερέα π. Δημήτριο Αποστόλου, Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Θωμά Κονταριώτισσας, στην οποία υπάγεται το Παρεκκλήσιο και ο οποίος συνέβαλε στην ανέγερση του Παρεκκλησίου.

Εκατοντάδες πιστοί από τις δύο Ενορίες της κωμοπόλεως, όσο και από τη γύρω περιοχή, έσπευσαν με χαρά και πνευματική αγαλλίαση, προκειμένου να λάβουν μέρος στο εκκλησιαστικό αυτό γεγονός της τοπικής Εκκλησίας.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, και άλλων κληρικών.

Πηγή: ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: