Κοινή Συνεδρίαση με εκπροσώπους της Μητροπόλεως Ηλείας και εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου είχε την Δευτέρα 30 Ιουνίου η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίκεντρο της συζήτησης η διοργάνωση του Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου διά Θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού, της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Πύργο Ηλείας.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ο κ. Χρήστος Πετρέας, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, οι Πρεσβύτεροι Ηλίας Παπαγγελής και Παντελεήμων Παπαηλιού και εκ μέρους του Δ. Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου ο Πρόεδρος κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, η Αντιπρόεδρος κ. Ξανθή Σβούκα και ο κ. Ιωάννης Τσιώρης Μέλος.

Μετά και την συγκατάθεση του Μητροπολίτη κ. Γερμανού για την διοργανωση του Συνεδρίου, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του έτους 2018 με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΛΕΙΑ».

Ετικέτες: