Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 17:35

Θρησκειολογία στη θέση των Θρησκευτικών θέλει ο υπουργός Παιδείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Αναχρονιστικό χαρακτηρίζει τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης.

«Για ιστορικούς λόγους το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα. Αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι. Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις».

Αυτό σημειώνεται στην απάντηση του υπουργού σε ερώτηση του βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Υπενθυμίζεται οτι κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο νέος υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και πως όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, των θρησκευτικών συμπεριλαμβανομένων, θα τύχουν της κατάλληλης επεξεργασίας στην ειδική κοινή επιτροπή Εκκλησίας – Κράτους.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο κ. Φίλης θα τηρήσει τα όσα δήλωσε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ή αν βρισκόμαστε ενώπιον της πρώτης μονομερούς ενέργειας από την πλευρά του υπουργείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ