Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:47

Ο κ. Άνθιμος απαντά στο ερώτημα: «Πάλιν ὁ Θεσσαλονίκης διεκδικεί αρχιερατική εκλογή;»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αποφασισμένος να προωθήσει την υποψηφιότητα του πρωτοσυγκέλλου του μέχρι τέλους φέρεται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος που επανήλθε με νεότερο σημείωμα του προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Ο κ. Άνθιμος που προτείνει για την θέση του μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτη Στέφανο Τόλιο λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του επίσης στενού συνεργάτη του αρχιμανδρίτη Δαβίδ Τζιουμάκα στην θέση του μητροπολίτη Γρεβενών, επανέρχεται σε μια προσπάθεια να δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Πάλιν ὁ Θεσσαλονίκης διεκδικεί αρχιερατική εκλογή;».

Στο σημείωμα που απέστειλε προς όλους τους εκλέκτορες υπό τον τίτλο «διευκρίνησις», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θέτει μόνος του το ερώτημα και ταυτόχρονα την απάντηση.

«Επιτρέψατέ μου, τέλος, με πολλήν αγάπην, να απευθυνθώ εις όσους αδελφούς, θέτουν το λογικοφανές ερώτημα : «Πάλιν ο Θεσσαλονίκης διεκδικεί αρχιερατική εκλογή;» Όχι αδελφοί. Σείς με την ψήφό Σας και «εν ελευθερία και κρίσει αγαθή» συντελείτε και συντελούμεν όλοι μας εις εκάστην εκλογήν» γράφει στους συνοδικούς αρχιερείς ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Και προσθέτει: «Σημειωτέον ότι οι ουτωσί εκλεγέντες εκ Θεσσαλονίκης αδελφοί, δεν είναι πνευματικά μου παιδιά. Είναι τέκνα γνήσια της Εκκλησίας, άξιοι συνεργάται μου και χειροτονία του προκατόχου μου μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παντελεήμονος».

Από την ημέρα που ο προερχόμενος από την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κατέλαβε τον συγκεκριμένο θρόνο, έχουν ανυψωθεί σε μητροπολίτες, ο τότε πρωτοσύγκελος Ιωάννης Τασιάς ο οποίος είναι σήμερα μητροπολίτης Λαγκαδά και ο μέχρι πρότινος γενικός αρχιερατικός επίτροπος Δαβίδ Τζιουμάκας ο οποίος τον προηγούμενο Οκτώβριο εξελέγη μητροπολίτης Γρεβενών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ