ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία του π. Νικοδήμου Σκρέττα, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος, η οποία περιστράφηκε γύρω από την ερμηνεία του ειρμού της Α’ ωδής των καταβασιών των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται δοξάσατε…».

Στη συνέχεια, φοιτητές του τμήματος Ποιμαντικής ανέγνωσαν κείμενα σχετικά με τη γιορτή των Χριστουγέννων, με θέματα όπως η εμπορευματοποίηση της γιορτής, το έθιμο των καλάντων αλλά και η θεολογική ερμηνεία της εικόνας της γέννησης του Χριστού.

Στη γιορτή συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδία του τμήματος Ποιμαντικής υπό τη διεύθυνση του π. Σπυρίδωνα Αντωνίου, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος, η οποία απέδωσε ύμνους της εορτής, αλλά και χορωδία φοιτητών και φοιτητριών υπό την διδασκαλία του καθηγητή (ΕΤΕΠ) Κωνσταντίνου Σκύφτα, που έψαλλε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η γιορτή έκλεισε με τις ευχές του προέδρου του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Χρήστου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.