Θεσσαλονίκη: Εκλογές στη Θεολογική Σχολή- Ανάδειξη νέων προέδρων

Εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων πραγματοποιήθηκαν χθες στα δύο τμήματα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νέος πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας εξελέγη ο καθηγητής Λειτουργικής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ο καθηγητής Πατρολογίας και Αγιολογίας κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Συμεών Πασχαλίδης, Πρόεδρος Τμ. Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης

Αναπληρωτές πρόεδροι εκλέχθηκαν, για το Τμήμα Θεολογίας, ο αναπληρωτής καθηγητής Καινής Διαθήκης κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης και, για το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, ο καθηγητής Ποιμαντικής και Εξομολογητικής πρωτ. Αθανάσιος Γκίκας.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο Τμήμα Θεολογίας διήρκεσε δύο μέρες, καθώς διεξήχθη σε δύο γύρους. Οι συνάδελφοι του κ. Σκαλτσή ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του, ως πρόεδρος του Τμήματος, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Η πρώτη εκλογή του κ. Σκαλτσή πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Μετά τη χθεσινή επανεκλογή του, η θητεία του ανανεώνεται μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του Τμ. Θεολογίας τη Δευτέρα υποψήφιοι ήταν ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, η καθηγήτρια Ομιλητικής κ. Δήμητρα Κούκουρα και ο καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας κ. Λάμπρος Σιάσιος.

Ο κ. Σκαλτσής και η κ. Κούκουρα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, λαμβάνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία, οπότε διεξήχθη δεύτερος γύρος ψηφοφορίας μια μέρα αργότερα.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες έχουν ως εξής: Εγγεγραμμένοι: (31 Δ.Ε.Π + 8 Ε.ΔΙ.Π – Ε.Τ.Ε.Π.) = 39 / Ψήφισαν: 38

-Άκυρα: 1

-Λευκά: 3

-Έγκυρα: 34

Έλαβαν:

-Παναγιώτης Σκαλτσής: 20

-Δήμητρα Κούκουρα: 14

Tagged: