ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

“Αχρείαστες να είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά πάντα να είναι έτοιμες και ο Θεός να τις ευλογεί” τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Άνθιμος απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες αλλά κυρίως στους παρευρισκόμενους αξιωματικούς που πήραν στα χέρια τους τις ιερές εικόνες.

Παρουσία στρατιωτικών και πολλών αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων τελέστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας πανηγυρικά την εορτή της πίστεως μας.

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου ασφυκτικά γεμάτος από πιστούς θαύμασε και συμμετείχε στην ξεχωριστή Λειτανιά που γίνεται λιγο πριν το τέλος με τις εικόνες στα χέρια.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος δίνοντας όπως πάντα τον παλμό της Ορθόδοξης πίστης τόνισε στην καθιερωμένη ομιλία του ότι έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία και πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά για την κυριαρχία της Αγάπης.

“Η Ορθοδοξία είναι ο στύλος και η εδραίωση της πίστεως μας” είπε με νόημα, ενώ δεν αμέλησε να ευλογήσει ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις παραπέμποντας στις μαζικές και αλλεπάλληλες προκλήσεις των γειτονικών χωρών.

Πριν το τέλος ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε πως “η Ελλάδα θέλει να διασφαλίσει μόνο την ειρήνη και την καλή γειτονία με όλους και τίποτα παραπάνω”.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.