Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 | 8:35

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: Οι άνθρωποι αποξενώνονται από την Εκκλησία και χάνουν τον εαυτό τους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σύμπνοια και στήριξη στην κυβέρνηση από όλο τον πολιτικό κόσμο ζητά ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεος, που συμπληρώνει έναν χρόνο στο τιμόνι της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο ιεράρχης επισημαίνει το γενικό αίσθημα δυσφορίας που απορρέει από τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά βλέπει την προκοπή του τόπου μέσα από την ευρωπαϊκή προοπτική.

Φιλοδοξεί να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη δράση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, που θεμελίωσε από την ανάληψη των καθηκόντων του, και σε συνεργασία με τους ιερείς της Μητρόπολης να συμπαρασταθούν όλοι ενεργά στον λαό της Καρδίτσας.

Πέρα, όμως, από την οικονομική βοήθεια που παρέχει η Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Τιμόθεος διαπιστώνει ένα σοβαρό έλλειμμα, που αφορά στην κατήχηση των νέων ανθρώπων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αποξένωσή τους από την Εκκλησία, αλλά και, εν τέλει, την απώλεια του ίδιου τους του εαυτού. Κι εκεί είναι που θέλει ο Μητροπολίτης να κριθεί το ποιμαντικό του έργο στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ