Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 5:45

Θεσπιών: “Όποιος προσπαθήσει να αποκόψει την Δημοκρατία από την ιερότητα, επιθυμεί μια κολοβή Δημοκρατία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, από τον άμβωνα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, προς όλους όσους θέλουν μια κουτσουρεμένη Δημοκρατία, ή όπως χαρακτηριστικά είπε “κολοβή”.

Ο κ. Συμεών αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή και την φράση “υμείς εστέ το φως του κόσμου” τόνισε τη σημασία του δικού μας πολιτισμού που συνδέεται με την θρησκεία.

“O δικός μας πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ακρόπολη. Η Ακρόπολη ως σύμβολο του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, του διαλόγου, της δημοκρατίας και της ιερότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρόγονοί μας συνδίαζαν την Δημοκρατία με την ιερότητα και την θρησκευτική αναφορά. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να αποκόψει αυτά τα δύο, τότε λοιπόν θέλει μια κολοβή Δημοκρατία που να έχει αλλού τους πυλώνες και τα θεμέλιά της, με ότι αυτό συνεπάγεται”.

Τέλος τόνισε πως “ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι στο υπόγειο, αλλά στο κέντρο της Ιστορίας, να ποτελεί ένα διαρκές σύμβολο που με την παρουσία του θα ενώνει θα έχει όραμα και θα δημιουργεί”.

Η ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ECTV.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ