Ελλάδα

Θεσπιών: “Τα έργα της Εκκλησίας είναι αξιόπιστα και ποιοτικά, όχι εντυπωσιασμού”

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Χριστουγεννιάτικη εορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού “ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ”, με την παρουσία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προέδρου του Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών Έργων “Σταμ. και Ελένης Βαφειαδάκη”.

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Καματερού κ. Ν. Σαράντης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γιαννακίδης, ο Γραμματέας του Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών Έργων “Σταμ. και Ελένης Βαφειαδάκη” κ. Π. Σίσκος, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Α. Παγούνης και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού κ. Ελένη Νασέλου.

O Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε πως «Η εκκλησία δημιουργεί δομές όχι απλώς για να ικανοποιεί κάποιες επείγουσες ανάγκες των ανθρώπων, αλλά για να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης της αγάπης μέσα στο πλαίσιο ποιοτικών παροχών κοινωνικοπρονοιακού χαρακτήρα, παιδείας και πολιτισμού με προοπτική μέλλοντος. Άλλωστε, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός έχει τόσα χρόνια αξιόλογης πορείας με μία συνεχή πρόοδο, αυτό δείχνει πως ό,τι δημιουργεί η Εκκλησία αντέχει στο χρόνο.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Τα έργα της Εκκλησίας είναι αξιόπιστα και ποιοτικά. Δεν είναι έργα εντυπωσιασμού. Η ποιμαντορια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, όπως και των Αγίων προκατόχων του, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι γεμάτη από τέτοια έργα. Έργα ουσίας και προσφοράς».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους για τις Άγιες Ημέρες των Εορτών και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τον π. Νικόλαο Γιαννακιδη, το προσωπικό του ιδρύματος, τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων κ. Σαράντη και εξόχως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βαφειαδακείου Ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης αφού ευχήθηκε, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία του Δήμου και της τοπικής εκκλησίας.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε νέο ιερέα: «Οι σκέψεις σου θα είναι η Αγία τράπεζα»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Φιλοθέης στη Μητρόπολη Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον μακαριστό Θηβών Νικόδημο Γραικό

Γιώργος Δ. Φερδής

Αγρυπνία στα Ιλίσια για τους ορθόδοξους προστάτες των ερωτευμένων

Γιώργος Δ. Φερδής

Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών: Η ζωντανή ιστορία της Αθήνας που αντιστέκεται στην παρακμή

Γραφείο Ρεπορτάζ