Με μαντινάδες και κρητικό αέρα εορτάστηκε η πρώτη επέτειος των εγκαινίων στο ναό του Αγίου Γεωργίου Ψυχικού.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ενώ μαζί του λειτούργησαν ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης και οι ιερείς του ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και την συνδύασε με την καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων «Πρέπει να βρούμε πως μπορεί η ετερότητα να γίνει σύνδεση».

«Πρέπει να βλέπουμε τον άνθρωπο στο βάθος και να κάνουμε κατάδυση στην άβυσσο της ζωής του, όπως έκανε ο Χριστός στην Σαμαρείτιδα» σημείωσε ο κ. Συμεών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, έκανε λόγο για την ομολογία της Σαμαρείτιδος και υπογράμμισε τα πολλά χαρακτηριστικά του διαλόγου της με τον Χριστό.

«Διάλογος μπορεί να υπάρξει όταν υπάρχει καλή θέληση» τόνισε ο νέος Επίσκοπος της Αθήνας.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μιχάηλ Σταθάκης, στο τέλος της ακολουθίας, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την λαμπρή παρουσία του και του προσέφερε μια εικόνα με τον Άγιο Βλάσιο και τον Όσιο Λουκά τον εν Στερίω δυο Αγίους που σημαίνουν πολλά για τον κ. Συμεών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες μετέφερε στον Δήμαρχο φιλοθέης – Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη για την άψογη συνεργασία προσφέροντας του ένα αντίγραφο από την αγιογραφία του ναού.

Τέλος ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησιάς της Κρήτης έκλεισε ευχαριστώντας για τα όμορφα λόγια τόσο τον Επίσκοπο Θεσπιών όσο και τον προϊστάμενο του ναού με μια μαντινάδα

“Από τα βάθη της καρδιάς χίλιες ευχαριστίες, να ταν Θεέ μου σαν κι αυτή όλες οι ενορίες”

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: