Ελλάδα

Θεσπιών Συμεών: «Ο χριστιανός θέλει υποτροφία για το πανεπιστήμιο της ερήμου»

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατα την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατρίαρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος και Πτολεμαιδος κ. Εμμανουήλ.

Παρέστησαν, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κλήρος και λαός.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο, στην ζωή και στο έργο του Αγίου Αθανασίου, ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τους νέους να μην αφήνουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται να πηγαίνουν χαμένες.

Ευχήθηκε, να βρεθούμε άξιοι των περιστάσεων της εποχής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Αμέσως μετά την ακολουθία του εσπερινού ο Μητροπολίτης Γουινέας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών, αλλά κι όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος Ιερωνύμου, που, όπως είπε, αγαπά όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις. «Άλλωστε η Ορθοδοξία δεν εχει σύνορα. Καλούμαστε να αγαπάμε χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Μητροπολίτης Γουινέας.

Μιλώντας για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό τόνισε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτες τις έννοιες. Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία της Ελλαδος για την στήριξή της στο πολυσχιδές και σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρειας. «Τα χέρια της ιεραποστολής στην Αφρική, εξάλλου, ειναι ελληνικά» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Γουινεας.

Κατόπιν, ευλόγησαν την Βασιλόπιτα με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Για να γίνουμε μεγάλοι πρέπει να είμαστε τολμηροί στη ζωή μας»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ο επίσκοπος Θεσπιών στην αγία Βαρβάρα Δάφνης

Θεσπιών: «Να είμαστε τολμηροί, όχι με θράσος, αλλά με συμμετοχή και συνεισφορά»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Το Ίλιον τίμησε τον μακαριστό Πρωτοψάλτη Τίμο Σακελλαρίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η απιστία του Θωμά είναι οδηγός για την πίστη»

O Επίσκοπος Θεσπιών στο «Ρηνάκι της Πλάκας»

Μαρκος Παπαγεωργίου