Ενοριακά

Θεσπιών Συμεών: “Οι πιστοί να παίρνουν παρηγοριά και ελπίδα από τους Αγίους μας”

Χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε ο εσπερινός για τον ταπεινό ιερέα της Άγιο Νικόλαο Πλανά.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό κατά τον οποίο εορτάστηκε η μνήμη του γνωστού σε όλους παπά-Νικόλα του Πλανά, στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου επί της οδού Βουλιαγμένης.

Στο κύρηγμά του ο Επίσκοπος Θεσπιών μίλησε για την αγάπη που πρέπει να φωλιάζει στις καρδιές όλων. Αναφερόμενος για την αγάπη του Θεού είπε πως με την παρουσία του λειψάνου του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του ναού, μας δίνει αποστομωτική απάντηση και είναι ολοφάνερη και τρανή απόδειξη της ύπαρξης του.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής στο τέλος αναφέρθηκε για την αγάπη και την προσφορά του Αγίου σημειώνοντας ότι «Με την αγάπη του ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς και την ταπεινότητα του προσέφερε στους πιστούς”.

Λίγο πριν την αρτοκλασία ο Επίσκοπος Συμεών έδωσε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Σπυρίδωνα Τασσιγιάννη εφημερίου του ναού τιμώντας τον για την υπομονή και το έργο του.

Αμέσως μετά ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Συμεών για την λαμπρή παρουσία του και ευχήθηκε ο Άγιος να είναι προστάτης του στο δύσκολο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Αύριο σε απευθείας σύνδεση με τον ιερό ναό αγίου Ιωάννου «Κυνηγού» θα παρακολουθήσετε την ακολουθία του Όρθρου και την Αρχιερατική πανηγυρική Θ. Λειτουργία, από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το Οrthodoxia.info.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στον Άγιο Δημήτριο Όπλων (BINTEO)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Εμείς τελικά ποιον Χριστό θέλουμε;»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Θεσπιών: «Η πραγματική πρόκληση είναι να αλλάξουμε»

Αναστάσιος Βόπης

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αναστάσιος Βόπης