Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 22:14

Θεσπιών Συμεών: «Να μην έχουμε αργία στα όνειρα μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Να μην έχουμε αργία στα όνειρα προέτρεψε τους καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο μικρό εκκλησάκι των τριών Ιεραρχών πλήθος κόσμου τίμησε όπως κάθε χρόνο την μνήμη των Αγίων της εκπαίδευσης.

Παρόντες ο Πρύτανης κ. Ιωαννης Κόλλιας, καθηγητές και φοιτητές του Πολυτεχνείου από νωρίς γέμισαν τον ναό της Πανεπιστημιούπολης.

Στον λόγο του ο Επίσκοπος Θεσπιών μίλησε για την σημαντική βοήθεια των Τριών Ιεραρχών.

«Οι τρεις ιεράρχες θεματοφύλακες της ακαδημαϊκής ελευθερίας» τόνισε ενώ πρόσθεσε «Ήταν δεκτικοί στον διάλογο σε κάθε περίπτωση και δεν έβλεπαν εχθρούς αλλά μια αληθινή πρόκληση».

«Οι άγιοι τρεις ιεράρχες έρχονται να μας δώσουν τα σωστά παραδείγματα από όλες τις φάσεις της ζωής τους» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

«Να μην έχουμε αργία στα όνειρα γιατί αν γίνει αυτό θα είναι η καταστροφή μας» είπε σε άλλο σημείο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής.

Ο ναός στην πανεπιστημιούπολη λειτουργεί καθόλη την διάρκεια του χρόνου με μέριμνα του ενοριακού ναού Αγίου Θεράπωντος Ζωγράφου από το 2005.

Λίγο πριν την απόλυση τελεστηκε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους κτήτορες και καθηγητές.

Στην θεία λειτουργία έψαλλε ο χορός της Χριστιανικής φοιτητικής δράσης ο ποιος δέχτηκε θερμές ευχαριστίες από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αμέσως μετά ο Επίσκοπος Θεσπιών με τον Πρύτανη του ΕΜΠ επισκέφθηκαν το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου και συνομίλησαν με φοιτητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ