Την ενορία των Αγίων Ακινδύνων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρών επισκέφθηκε απόψε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών που προσήλθε για να χοροστατήσει στον Εσπερινό της Κυριακής των Βαϊων, έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Αντώνιος Μαλούφ καθώς και από τα μικρά κορίτσια των κατηχητικών συνάξεων, που του προσέφεραν μια ανθοδέσμη.

Ο κ. Συμεών καθ’ όλη την διάρκεια του Εσπερινού δεχόταν τις ευχές των ενοριτών για την εις Επίσκοπον εκλογή του. Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πορεία του Χριστού προς τα Ιεροσόλυμα και τόνισε πως και η δική μας πορεία μέσα στην ζωή θα πρέπει να είναι κατά μίμηση του Χριστού. Μια πορεία όχι με ζήλια, μίσος, έπαρση και φθόνο, αλλά μια πορεία ειρηνική με υπομονή και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως “στη πνευματική μας ζωή δεν χρειαζόμαστε απλά make-up αλλά επέμβαση πλαστικής”.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους “Καλή Ανάσταση” καθώς  τόνισε πως “η Μεγάλη Εβδομάδα είναι  μια Εβδομάδα Επανάστασης.  Χρειαζόμαστε μια Επανάσταση για να φτάσει ο καθένας μας στην προσωπική του Ανάσταση”.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού π. Αντώνιος Μαλούφ προσέφερε στον κ. Συμεών μια εικόνα της Παναγίας της Θεραπιώτισσας, ευχαριστώντας τον για την τιμητική του παρουσία στην ενορία ενώ αναφέρθηκε σε μια υπόσχεση που του έδωσε ο Επίσκοπος Συμεών, ο οποίος θα καλύψει στην αρχιερατική περιφέρεια το κενό του μακαριστού Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος, ότι “όπως ο μακαριστός ήταν σαν πατέρας σας, έτσι θέλω να με αισθάνεστε κι εμένα”.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος που απέδωσε ο Βυζαντινός Χορός “Ψαλτικής Διάκονοι”, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ιωάννη Τσούνη.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών συνεχάρη την χορωδία για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα της εκδήλωσης, γεγονός που όπως είπε “πηγάζει από την αγάπη και το μεράκι των Ιεροψαλτών για την Βυζαντινή Μουσική”.

Ετικέτες: