Την ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού τέλεσε ανήμερα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (11/3) στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών.

Στον μεστό και προσιτό του λόγο, ο Επίσκοπος Θεσπιών, παρουσία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Βαλυράκη, τόνισε πως ο Τίμιος Σταυρός πρέπει να αποτελεί δύναμη και έμπνευση για τον καθένα, βοηθώντας μας να ατενίζουμε με αισιοδοξία το αύριο, αφήνοντας παράλληλα στην άκρη το χθες και όσα, καλώς ή κακώς, συνέβησαν στο παρελθόν.

Ο κ. Συμεών χαρακτήρισε αρχοντική την ενορία του Τιμίου Σταυρού, εκθειάζοντας παράλληλα τον πνευματικό της προϊστάμενο, Αρχιμανδρίτη Συμεών Καλοπαναγιώτη, με τον οποίο τους συνδέει προσωπική φιλία. Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, μάλιστα, δέχτηκε και ως δώρο από τους ανθρώπους του Ναού μία ποιμαντορική ράβδο, εκφράζοντας την επιθυμία να ξαναβρεθεί στο μέλλον στο Χολαργό και την ενορία.

του Μανώλη Χάλκου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info