Ενοριακά

Θεσπιών: «Ο Σταυρός είναι πραγματικός όταν είναι εκούσιος»

Ιστορική ημέρα η σημερινή για τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου, καθώς εορτάστηκε η 85η επέτειος από την ανακήρυξη του ναού σε ενοριακό. Το παρόν έδωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Συμεών ανέφερε πως «ο Θεός απηυθύνει σε όλους τους ανθρώπους προσκλητήριο ζωής και αγάπης. Είναι εσφαλμένη η άποψη που θεωρεί τον άνθρωπο ρυθμιστή της πορείας και της τύχης του, καθώς όσο ο ίδιος αυτονομείται, τόσο περισσότερο αιχμαλωτίζεται και εγκλωβίζεται».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «Ο Σταυρός του Κυρίου είναι πραγματικός όταν είναι εκούσιος. Όταν γίνεται με συνειδητή επιλογή. Η κακομοιριά και η μιζέρια δεν είναι Σταυρός. Ο πραγματικός Σταυρός καταξιώνει την ανθρώπινη ελευθερία και δημιουργεί μάρτυρες και αγίους».

Λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, προσέφερε στον Επίσκοπο κ. Συμεών ένα επιγονάτιο με τον Άγιο Βασίλειο, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Ένα ακομή ενδιαφέρον στοιχείο ήταν η ταυτόχρονη συνιερουργία των τεσσάρων τελευταίων προϊσταμένων του Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα κάτωθι του Ναού, όπου προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία του Ναού.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Θεσπιών: «Η πραγματική πρόκληση είναι να αλλάξουμε»

Αναστάσιος Βόπης

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αναστάσιος Βόπης

Θεσπιών: «Ο αληθινός πνευματικός ηγέτης ξέρει πότε να σιωπά και πότε να μιλάει»

Γιώργος Δ. Φερδής

Θεσπιών: «Κλονισμένη η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το κράτος»

Αναστάσιος Βόπης

Θεσπιών: «Η μετάνοια είναι η μετοχή στον τρόπο ζωής της ταπεινώσεως και της θυσίας»

Μαρκος Παπαγεωργίου