Ιστορική ημέρα η σημερινή για τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου, καθώς εορτάστηκε η 85η επέτειος από την ανακήρυξη του ναού σε ενοριακό. Το παρόν έδωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Συμεών ανέφερε πως “ο Θεός απηυθύνει σε όλους τους ανθρώπους προσκλητήριο ζωής και αγάπης. Είναι εσφαλμένη η άποψη που θεωρεί τον άνθρωπο ρυθμιστή της πορείας και της τύχης του, καθώς όσο ο ίδιος αυτονομείται, τόσο περισσότερο αιχμαλωτίζεται και εγκλωβίζεται”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “Ο Σταυρός του Κυρίου είναι πραγματικός όταν είναι εκούσιος. Όταν γίνεται με συνειδητή επιλογή. Η κακομοιριά και η μιζέρια δεν είναι Σταυρός. Ο πραγματικός Σταυρός καταξιώνει την ανθρώπινη ελευθερία και δημιουργεί μάρτυρες και αγίους”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, προσέφερε στον Επίσκοπο κ. Συμεών ένα επιγονάτιο με τον Άγιο Βασίλειο, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Ένα ακομή ενδιαφέρον στοιχείο ήταν η ταυτόχρονη συνιερουργία των τεσσάρων τελευταίων προϊσταμένων του Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα κάτωθι του Ναού, όπου προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία του Ναού.

Ετικέτες: