Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 13:15

Θεσπιών: “Ο άνθρωπος χρειάζεται νόημα ζωής, όχι φαντασιώσεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Το μείζον θέμα της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και της απόκτησης ισχυρών εφοδίων για τη ζωή τους έθεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών σήμερα από τον ναό της Αγίας Μαρκέλλας στον Βοτανικό.

Ο κ. Συμεών τόνισε πως “σε μια εποχή της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας και των μέσων, μια εποχή με τόσες προκλήσεις και δυσκολίες όπου όλα τα παιδιά έχουν επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία και τις “έξυπνες συσκευές”, τίθεται το ερώτημα πώς προφυλάσσουμε τα παιδιά μας από τις αντιξοότητες και πώς θα τα γαλουχήσουμε σωστά”.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών που προεξήρχε της πανηγυρικής θείας λειτουργίας συμπλήρωσε πως “στο ερώτημα αυτό έρχεται η Εκκλησία να δώσει απάντηση, όχι με θεωρίες αλλά προβάλλοντας τα πρόσωπα των Αγίων ως πρότυπα που θα οχυρώσουν τα παιδιά και θα τα κάνουν δυνατές προσωπικότητες. Η Αγία Μαρκέλλα έχοντας λάβει τη σωστή διαπαιδαγώγηση από τη μητέρα της προτίμησε να θυσιάσει τη ζωή της για να προστατευτεί από τον πατέρα της, που αντί να γίνει εκείνος προστάτης της, έθεσε σε κίνδυνο την υπαρξιακή ακεραιότητα της Αγίας Μαρκέλλας”.

Πρόσθεσε δε ότι “η Αγία Μαρκέλλα, χωρίς να διαθέτει τα μέσα της σημερινής εποχής, αποδείχθηκε πολύ δυνατή γιατί είχε ρίζες βαθιές και δυνατά αντισώματα από την μητέρα. Ήταν οχυρωμένη πνευματικά, ήταν γεμάτη με Χριστό, πνευματικές αρετές και πραγματικό νόημα ζωής. Σήμερα ο άνθρωπος δεν μπορεί να γεμίσει με ψεύτικες εικόνες και φαντασιώσεις. Χρειάζεται ουσία και νόημα ζωής. Και το πραγματικό νόημα το δίνει ο Χριστός”.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπογράμμισε πως “μια πραγματική κοινωνία που νοιάζεται για τη σωστή αγωγή, την ακεραιότητα και την ανάπτυξη μιας προσωπικότητας, προνοεί και δεν τρέχει εκ των υστέρων να καταστείλει ή να καταδικάσει. Μια πραγματική κοινωνία βρίσκεται σε εγρήγορση σε προσευχή και περισυλλογή και σκέφτεται τι είναι πιο ωφέλιμο να δώσω σε ένα παιδί; Μια “έξυπνη” συσκευή να ασχολείται ή να του δώσει τη δύναμη ψυχής ότι σε κάθε δυσκολία θα είναι δίπλα του; Αν δεν ανοίξουμε πρώτοι εμείς τα αυτιά μας να αποδεχθούμε το παιδί πώς με τη σειρά του θα μας εμπιστευθεί για να μας ανοίξει την καρδιά του; Πώς, όταν έχουμε πλάσει το παιδί με τη δική μας εικόνα και φαντασία και θέλουμε να του επιβάλλουμε τα δικά μας απωθημένα;

Και συνέχισε λέγοντας ότι “η Αγία Μαρκέλλα αιώνες μετά το μαρτύριο τής, έρχεται για να μας δώσει απαντήσεις και να μας πει “δώστε Χριστό στα παιδιά σας, δώστε εμπιστοσύνη οικογένεια και αγάπη, όχι μόνο υλικά εφόδια και πτυχία. Να νιώσει το παιδί ότι κάπου ανήκει και ότι κάπου έχει να στηριχτεί”.

Κάλεσε τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό “να ζήσουμε σε μια ατμόσφαιρα υγιή και όχι μια ατμόσφαιρα νοσηρή, ανασφάλειας. Οι Άγιοι της Εκκλησίας και η πίστη είναι ό,τι πιο δυνατό και υγιές μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Αλλά μια πίστη ανόθευτη, πραγματική και αγαπητική. Όχι μια πίστη τυπική, δήθεν και υποκρισίας”.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης ευχαρίστησε τον κ. Θεσπιών για την παρουσία του στην πανήγυρη του ναού, του μοναδικού ενοριακού στην Ελλάδα, και ευχήθηκε στον Επίσκοπο ο Θεός να τον ενδυναμώνει σε κάθε υπούργημα που διακονεί.

Ο κ. Συμεών επαίνεσε τον π. Ανδρόνικο για το έργο επιτελεί στην ενορία και ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση να προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της λιτανείας το απόγευμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ