Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 13:18

Θεσπιών: “Ο,τι απέχει από τη ζωή της Εκκλησίας, δεν είναι μεταμόρφωση, αλλά παραμόρφωση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη γενέτειρά του, τα Ασπρόγεια Ν. Φλώρινας, επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε στον τόπο όπου γεννήθηκε, ύστερα από προσκληση του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ προκειμένου να προεξάρχει της εορτής της Μεταμορφώσεως στο ναό όπου βαπτίστηκε.

Ο κ. Συμεών στον θείο λόγο του αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, τονίζοντας πως “το κατεξοχήν πρόσωπο και το τέλειο παράδειγμα Μεταμορφώσεως είναι αυτό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτή που αγάπησε τον Θεό όσο τίποτε άλλο και έγινε η μετά Θεόν Θεός. Οτιδήποτε άλλο που απέχει από τη ζωή της Εκκλησίας και υπηρετεί τον ατομισμό, το συμφέρον, τη βία και τον εθνικισμό, δεν είναι μεταμόρφωση, αλλά παραμόρφωση”.

Ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την αγάπη του, το ανύστακτο ενδιαφέρον του και του δώρισε ένα επιγονάτιο, που εικονίζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ενώ στο Ναό των Ασπρογείων χάρισε δισκοπότηρα και καλύμματα για να τελείται η Θεία Μυσταγωγία

Ο Μητροπολίτης Καστορίας καλωσόρισε τον κ. Συμεών στην ιδιαίτερη πατρίδα και στην Μητρόπολη που μεγάλωσε, έζησε και εκάρη Μοναχός.

Του ευχήθηκε δε να του χαρίζει ο Μεταμορφωθείς Κύριός μας υγεία και δύναμη να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστου, από όποια σκοπιά κι αν τον τάξει να διακονήσει και του δώρισε ένα αρχιερατικό μπαστούνι, σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στο χωριό του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ