Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 9:46

Θεσπιών: “Ομολογία πίστεως όχι με πλακάτ και φωνές, αλλά με θυσία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Να μείνουμε μακρυά από φανατισμούς και ιδεοληψίες και να ομολογήσουμε την πραγματική αγάπη του Χριστού, κάλεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια.

Ο κ. Συμεών αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ομολογητή Επισκόπου Εφέσου τόνισε ότι “Δεν είναι καθόλου εύκολο σήμερα να ομολογεί κανείς την αλήθεια των λόγων του, των λογισμών και της καρδιάς του. Πολύ δε περισσότερο, δεν είναι εύκολο να την ομολογεί με έργα αγάπης, συγχώρεσης και θυσίας”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Η πραγματική ομολογία συνοδεύεται από αίμα, κόπο, θυσία και ξεκινά όταν κάποιος χρειαστεί ακόμα και να μείνει μόνος προκειμένου να υπερασπιστεί την αλήθεια της ζωής του, να πάει κόντρα στο ρεύμα, να συκοφαντηθεί, να λοιδορηθεί και να περιθωριοποιηθεί. Μια ομολογία που είναι βελούδινη, που εξελίσσεται σε μια φωνασκία σε μια παρέα ή κρύβεται σε μια ανωνυμία του όχλου και καλεί τους άλλους να βγάλουν “το φίδι από την τρύπα”, δεν είναι μια αληθινή ομολογία Χριστού. “.

Ο κ. Συμεών, αναφερόμενος στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, είπε ότι “δεν ήταν ένας γραφικός διαδηλωτής με πλακάτ, σημαίες και σταυρούς στα χέρια. Σημαία του ήταν η θυσία της καρδιάς του. Σταυρός ήταν η σταυρωμένη του ύπαρξη και η διάθεσή του για την αλήθεια της ορθόδοξης πίστης, για την οποία υπέστη συκοφαντίες, εξορίες και φυλακίσεις”.

Υπογράμμισε ότι η μορφή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού είναι μια διαρκής υπενθύμιση για μην ξεγελιόμαστε από θρησκευτικά συνθήματα ή ενθουσιώδεις εξάρσεις που θέλουν στο όνομα των πιο ευγενών στόχων ή εξωραϊσμένων επιδιώξεων και ιδεών, να μας αποπροσανατολίσουν από την πραγματική ομολογία, που είναι η θυσιαστική αγάπη.

Έκλεισε με την προτροπή “Να μην παρασυρόμαστε από δήθεν χριστιανούς που επικαλούνται εύκολα τέτοιους αγίους όπως ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός προκειμένου να οχυρώσουν τον φανατισμό τους. Δεν αρκούν οι φωνές και οι φανατισμοί, όταν μπορείς να δώσεις αληθινή αγάπη και δεν την δίνεις. Όταν μπορείς να ομολογήσεις έμπρακτα την αγάπη σου και δεν σε αφήνουν ο εγωισμός και οι αγκυλωσεις σου. Η πραγματική αγάπη  έχει κόστος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ