Ελλάδα

Θεσπιών: «Οι παπάδες δεν είναι το περιθώριο της ιστορίας, αλλά οι εμψυχωτές του κόσμου»

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο ιερέας στην σημερινή εποχή, αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών κατά την χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρήστου Κωστή είπε πως «Οι ιερείς, οι αληθινοί, είναι οι σημαιοφόροι της αγάπης, της καλοσύνης, της ειρήνης, της αγαθοσύνης και της φιλανθρωπίας. Οι παπάδες, δεν είναι το περιθώριο της ιστορίας αυτού του κόσμου και δεν πρόκειται ποτέ, να περάσουν στο περιθώριο».

Ο κ. Συμεών που προεξήρχε της σημερινής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον δήμο Αγίου Δημητριου σημείωσε πως «οι άνθρωποι σήμερα είναι κουρασμένοι με πολλά προβλήματα, δυσκολίες, δοκιμασίες, αγωνίες, θλίψεις. Γι’ αυτό ο ιερέας καλείται να γίνει ο εμψυχωτής που θα τους ενδυναμώνει με την χάρη του Θεού, θα τους φανερώνει την αγάπη του θεού στη ζωή τους, θα τους δίνει ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία, θα τους διδάσκει την καταλλαγή, την ομόνοια, την συνεργασία και την αγάπη».

Κλείνοντας ο κ. Συμεών, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα π. Χρηστό Κωστή, υπογράμμισε πως «σήμερα δεν γίνεσαι απλώς ένας ιερέας. Γίνεσαι πλανητάρχης, γίνεσαι ηγέτης όλου του κόσμου, γίνεσαι οικουμενικός άνθρωπος. Ο πιο προνομιούχος επάνω στον κόσμο, είναι ο ιερέας. Μπορεί ο ιερέας να μην έχει εξουσία και δύναμη, έχει όμως την μεγαλύτερη εξουσία που υπάρχει επάνω στον κόσμο και δεν μπορεί να την αφαιρέσει καμία δύναμη, δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανένα σύστημα, καμία βία, επάνω στη γη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η Παναγία η Κοσμοσώτειρα στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών Συμεών: «Το αν πραγματικά είμαστε παιδιά του Χριστού θα φανεί στην καθημερινότητα μας»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι όταν συκοφαντείται ένας πνευματικός ηγέτης»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Να μην είμαστε βάρβαροι, αλλά Βαρβάρες»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Ιλίου

Η εορτή του Οσίου Πορφυρίου στον άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου

Αναστασιος Βόπης