«Οι Μακεδονομάχοι, όταν το επέβαλε η ώρα, έσπευσαν και ένωσαν την δύναμη της καρδιάς τους, ώστε η Μακεδονία, να είναι ελεύθερη και ελληνική», τόνισε από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για όλους τους πεσόντες Μακεδονομάχους.

«Σήμερα ως χρέος πατριωτικό, χρέος αδελφικό, χρέος ψυχής, τελούμε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους ήρωες αγωνιστές του έπους του μακεδονικού αγώνα, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης», υπογράμμισε ο κ. Συμεών, ο οποίος προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Καθεδρικού Ναού.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών, δεν παρέλειψε επί τη ευκαιρία της μνήμης του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, να αναφερθεί και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «υπήρξε ένας πολύτιμος κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των Προκαθημένων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Προ της απολύσεως, ο κ. Συμεών, μετέφερε τα συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, στην Ομοσπονδία Μακεδονικών Σωματείων Αθηνών, όπου είχε την πρωτοβουλία να τιμήσει τους ήρωες αγωνιστές.

Ετικέτες: