Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 3:58

Θεσπιών: “Να είμαστε τολμηροί, όχι με θράσος, αλλά με συμμετοχή και συνεισφορά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία έστειλε σήμερα ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, κατά την ομιλία του στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου της οδού Ψαρών.

Με αφορμή την τόλμη των Μυροφόρων να ζητήσουν το σώμα του Χριστού, ο κ. Σύμεων τόνισε τη σημασία της αγάπης τους για τον αναστημένο Χριστό. Της πραγματικής αγάπης, που είναι συνεχής διακινδύνευση και ρίσκο.

“Τολμούν οι Μυροφόρες και γίνονται οι Ευαγγελίστριες της Αναστάσεως. Αυτές που σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία αντιμετώπισαν την προκατάληψη των Αποστόλων”.

Μίλησε, επίσης, για την αντίληψη που επικρατούσε και που επικρατεί ακόμα και στις μέρες μας, την έλλειψη σεβασμού απέναντι στη γυναίκα. Τη γυναίκα που θεωρείται ένα κατώτερο υποκείμενο.

Στη συνέχεια τόνισε πως “είναι ημέρα γιορτής σήμερα για όλους τους εθελοντές της αγάπης και της διακονίας και για όσους έχουν ανάγκη να τολμούν”. Με την Ανάσταση του Χριστού διαμορφώνεται ένα κίνημα αγάπης, διακονίας και εθελοντισμού.

“Είναι ανάγκη να είμαστε τολμηροί, όχι με αναίδεια και θράσος, αλλά με συμμετοχή και συνεισφορά. Να βγούμε από τον εαυτό μας”, ενώ πρόσθεσε πως “είναι έμπνευση και παράδειγμα η σημερινή ημέρα καθώς μας φανερώνει το ύφος της ανάστασης. Ναα πάψουμε να είμαστε παθητικοί και επαίτες, αλλά να γίνουμε πρωταγωνιστές”.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Συμεών για την παρουσία του στο Ναό, καλωσόρισε τον κ. Μπακογιάννη ενώ επεσήμανε τα τεραστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ενορία, με την γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής και μίλησε για την ανάγκη στήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ