Να μην επιτρέψουν ποτέ και σε κανέναν ν αφαιρέσει από τ όνομα του Δήμου Αγίων Αναργύρων το Άγιος, είπε στον Δήμαρχο και στους πιστούς ο Επίσκοπος Θεσπιών ο οποίος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ναό των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου.

Πιστοί απ όλη την Αθήνα γέμισαν τον ναό για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων.

Ο κ. Συμεών στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εσωτερική υγεία που πρέπει να έχουν οι χριστιανοί τονίζοντας (Αυτό που έχει ανάγκη από ανακαίνιση είναι το μέσα μας).

“Να γεμίσει η ψυχή μας με τον χριστό για να έχουμε πραγματική υγεία” είπε σ’ άλλο σημείο ενώ πρόσθεσε “Ούτε η δόξα ούτε η εξουσία μπορεί να μας κάνει χαρούμενους αλλά μόνο ο Χριστός”.

“Οι άγιοι είναι διαρκώς παρόντες διακριτικά σεβόμενοι την ελευθερία του άλλου” είπε κλείνοντας και προτρέποντας να παίρνουμε τα σωστά παραδείγματα των Αγίων μας.

Στο τέλος εκ μέρους των ιερέων του ναού ο π. Χρυσόστομος προσέφερε ένα εγκόλπιο σε ανάμνηση της επίσκεψης του Επισκόπου στον ναό.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής ευχαρίστησε τόσο τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Γιανακίδη αλλά και όλους για την πραγματική στήριξη και αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο του μεταφέροντας της ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

 

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: