Μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα που δημιούργησε η είδηση της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία, εορτάστηκε η Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συεμών, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος της ΣΤ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Τον πλαισίωσαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και εκατοντάδες πιστοί που προσήλθαν να εορτάσουν το “Πάσχα του καλοκαιριού”.

Ο Επίσκοπος Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας τονίζοντας ότι είναι ό,τι πιο οικείο στον άνθρωπο και είναι Αυτή που είναι παρούσα σε κάθε στιγμή της ζωής μας στις χαρές και στις λύπες.

“Για να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε και στην Θεία Λειτουργία “και πάσαν την ζωή ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα”, πρέπει να μιμηθούμε την Παναγία που μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, ήταν η πρώτη που κατετοχήν παρέδωσε την ύπαρξή της και το θέλημα της στην αγάπη του Θεού. Τον δικό της τρόπο και το δικό της παράδειγμα μίμηθηκε πρώτα ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και κατόπιν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.”

Ο κ. Συμεών τόνισε ότι “οφείλουμε να γίνουμε κι εμείς η συντροφιά και η παρέα της Παναγίας μας. Πως όμως να γίνουμε; Παρέα της Παναγίας μας είναι μόνο οι ταπεινοί και άνθρωποι της αγάπης και της μακροθυμίας. Εκείνοι που προσεύχονται για όλον τον κόσμο, ακόμα και για τους εχθρούς τους”.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής στην ενορία και του ευχήθηκε καλή δύναμη στην αρχιερατική του πορεία.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και του Επιταφίου στους δρόμους πέριξ του ναού.

Ετικέτες: