Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 16:16

Θεσπιών: “Η υγεία βρίσκεται στην πραγματική αγάπη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών στο παρεκκλήσιο του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Δεκάδες πιστοί μέσα σε κλίμα κατάνυξης, μεταξύ αυτών και προσωπικό του νοσοκομείου, μετείχαν του μυστηρίου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Συμεών τόνισε τη σημασία του ευχελαίου λέγοντας ότι “είναι ένα δώρο της αγάπης του Θεού, του ιατρού των ψυχών και των σωμάτων, για να μας απαλύνει τον πόνο, την ασθένεια και κάθε δοκιμασία”. Συνέχισε τονίζοντας πως “τα μυστήρια της Εκκλησίας δεν έχουν μαγικό χαρακτήρα, ούτε υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη, όμως μυσταγωγούν. Οδηγούν τον άνθρωπο με ένα μυστικό τρόπο να καταλάβει ότι ο Θεός μας αγαπά. Αυτή είναι η πηγή μίας άλλης βαθύτερης υγείας και πιο ουσιαστικής που την έχουμε περισσότερο ανάγκη, ακόμα και όταν είμαστε, κατά τους ιατρούς, υγιείς”.

Πρόσθεσε πως “η υγεία βρίσκεται στην πραγματική αγάπη και στην ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με το Θεό και τον συνάνθρωπο. Το ευχέλαιο έχει έναν έντονο χαρακτήρα συγχωρήσεως και είναι η μέγιστη έκφραση κοινωνίας”.

Έκλεισε τον λόγο του καλώντας το εκκλησίασμα “όλη μας η ζωή καλείται να γίνει διάβαση από τη θλίψη της καθημερινότητας στη χαρά του αύριο. Ο δρόμος μας να είναι αναστάσιμος. Κάθε άνθρωπος είναι πληγωμένος, έχει ένα τραύμα μέσα του, είτε το γνωρίζει, είτε όχι. Να βαδίσει ο δρόμος της ζωής μας κοντά στον Χριστό, να επουλώνει και να μετουσιώνει τις πληγές μας σε σημάδια ομορφιάς”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ