Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 | 23:22

Θεσπιών: “Η πραγματική αγάπη πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα του ατομισμού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για τις παραβάσεις όχι του Κ.Ο.Κ. αλλά της πνευματικής ζωής, μίλησε σήμερα από τον ιερό ναό αγίου Παντελεήμονα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναλύοντας την σημερινή ευαγγελική περικοπή, παρομοίασε την πνευματική ζωή με την Εθνική Οδό όπου υπάρχουν λωρίδες κυκλοφορίας και νησίδες και όποιος δεν προσέχει μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

Μάλιστα η σοβαρότερη παράβαση είναι όπως τόνισε “όταν κάποιος παραβιάσει την διαχωριστική νησίδα και μπει στο αντίθετο ρεύμα, προκαλώντας ακόμα και τον θάνατο, τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους”.

“Ο Κύριος μας καλεί να επιλέξουμε ποιόν οδικό άξονα θα ακολουθήσουμε. Θα επιλέξουμε τον Θεό ή τον μαμωνά; Ακολουθώ τον Θεό δεν σημαίνει μόνο ότι εκκλησιάζομαι και ότι έχω μια τυπική λειτουργική σχέση τηρώντας τα έθιμα και τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Ακολουθώ τον Θεό σημαίνει ότι έχω έναν ανοιχτό τρόπο σκεψης και μπορώ να συνεργάζομαι με τον διπλανό μου, έχω ανοιχτή καρδιά και αγαπώ την ισονομία, την τάξη και την συνύπαρξη. Όταν δεν σέβομαι τον διπλανό μου, αγαπώ την βία και την βίαιη μεταβολή του κόσμου τότε υπηρετώ τον μαμωνά. Μαμωνάς είναι η λατρεία της φιλαυτίας και του ατομισμού και να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα της αγάπης και της συνεργασίας”.

Όπως τόνισε ο κ. Συμεών “ο Θεός μας δίνει την λύση που είναι η αναζήτηση της Βασιλείας του Θεού. Αυτός που επιλέξει να ακολουθήσει τον Θεό να μην έχει την έννοια της κοινωνικής απομόνωσης και της περιθωριοποίησης. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η Αγία Κυριακή που σήμερα εορτάζουμε αλλά και ο Άγιος Παντελεήμονας που βρισκόμαστε στο “σπίτι” του, οι οποίοι πήραν το ρίσκο και συνειδητά ακολούθησαν ένα δρόμο και μια κατεύθυνση, αυτής της αγάπης του Θεού”.

Κατέληξε πως “η αγάπη η πραγματική είναι η αγάπη που θυσιάζεται και ματώνει και πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα του ατομισμού, μπαίνει στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα χωρίς να φοβάται κάποια κλήση από την Τροχαία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ