Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 | 3:18

Θεσπιών: “Η Παναγία δεν σκεπάζει την κάθε δολοπλοκία που κρύβεται πίσω από μεγάλες διακηρύξεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Να επανεξετάσουμε την πορεία μας και τις ευθύνες μας, μέσα στην Ιστορία και την κοινωνία, κάλεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

“Η Εκκλησία ευλογεί την ταπείνωση, την αγάπη και τον αγώνα για δικαιοσύνη και αρμονία και όχι τον αγώνα για επικράτηση και κυριαρχία. Η Παναγία δεν σκεπάζει την κάθε αδικία ή δολοπλοκία που κρύβεται πίσω από μεγάλες διακηρύξεις. Η Παναγία σκεπάζει τους ανθρώπους της αγάπης και της προσευχής που κλαίνε για το κατάντημα της ιστορίας και της ανθρωπότητας”  είπε ο Επίσκοπος κ. Συμεών από τον εορτάζοντα της Αγίας Σκέπης Παπαγου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε με την συμμετοχή δεκάδων ιερέων της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Συμεών είπε ότι “Σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μας και της ζωής μας αν δεν μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας, τότε θα τρέχουμε πανικόβλητοι μόνο σε ώρες φόβου να επαικαλούμαστε την χάρη της Παναγία μας. Η χάρη και η Σκέπη της Παναγίας ενεργεί κατεξοχήν όταν είναι ειρηνευμένη η καρδιά μας και η συνείδησή μας” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε “Mην νομίζουμε ότι δεν έχουμε ευθύνη. Υπάρχουν ευθύνες μέσα στην Ιστορία και το μεγάλο λάθος όλων μας¨, και γι αυτό δεν αλλάζουνε τα πράγματα, είναι ότι δεν υπάρχει μετάνοια. Όταν βλέπουμε λάθη μόνο στους άλλους και φταίνε μονο οι άλλοι εκτός από εμάς, τότε δεν μπορεί να αλλάξει η ζωή μας  κοινωνία μας και η πατρίδα μας” ανέφερε κατά το κήρυγμά του για την εορτή της Αγίας Σκέπης

Αναφορικά με την εορτή της Εθνικής Επετείου είπε ότι” το ΟΧΙ των Ελλήνων ήταν ένα ΟΧΙ στην βία και στην αδικία, ΟΧΙ στον φασισμό, το ναζισμό και σε κάθε συλλογική έκφραση φιλαυτίας. Ευλογεί αυτό το ΟΧΙ η Παναγία, γιατί δεν είναι ένα ΟΧΙ βίας, αλλά δικαιοσύνης και γνήσιου πατριωτισμού. Είναι ένα ΟΧΙ μιας ανθρωπότητας που καλείται να ζει με ειρήνη, αγάπη και συνεργασία και σεβασμό”.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Παπαγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ