Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 14:13

Θεσπιών: “Η Ορθοδοξία φωτίζει την Παιδεία, δεν τη σκοτεινιάζει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Χρήστος Λαρισσαίος Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τελεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών σήμερα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας. Η πρώτη επίσκεψη του Επισκόπου Θεσπιών ήταν νωρίς το πρωί στα Εκπαιδευτήρια “Θεομήτωρ” στην Ηλιούπολη.

Παρόντες οι μαθητές και οι καθηγητές καθώς και η διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων γερόντισσα Πελαγία. Στον λόγο του ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών απευθύνθηκε στα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά “σήμερα είναι η μέρα σας” και συνέχισε ευχόμενος καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά σε μαθητές, καθηγητές και γονείς, λέγοντας πως “η γνώση χωρίς χαρά δεν είναι γνώση”.

Τελειώνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην ακολουθία του αγιασμού επισημαίνοντας πως “μέσω του νερού το Άγιο πνεύμα μας ευλογεί και μας ξυπνάει. Θέλω να είστε έξυπνοι όπου έξυπνος θα πει ξύπνιος”.

Με το πέρας του αγιασμού τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού κ. Ιωάννης Πούλος ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε καθηγητές, μαθητές και γονείς.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Θεσπιών τέλεσε τον αγιασμό στη Σιβιτανίδειο Σχολή στην Καλλιθέα, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη.

Αφού ευλόγησε μαθητές και καθηγητές, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στον ιδρυτή και ευεργέτη της Σχολής Βασίλειο Σιβιτανίδη αλλά και το Ελληνικό Κράτος που όρισε η Σχολή να διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, μέλος του οποίου είναι και ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κρατώντας ψηλά την ελληνική παιδεία τόσα χρόνια, δηλώνοντας πως “η ορθοδοξία φωτίζει την Παιδεία και δεν τη σκοτεινιάζει”.

Στη συνέχεια είχε συνομιλία με μαθητές και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για τη νέα σχολική περίοδο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ