Θεσπιών: «Εμείς τελικά ποιον Χριστό θέλουμε;»

ORTHODOXIA. INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Κάλεσμα για συμμετοχή και απάντηση στην πρόκληση των ημερών για το ποιον Χριστό θέλουμε στις ημέρες μας, έκανε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γερασίμου και Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται κάτω από τον Άγιο Φανούριο Ιλίου, τόνισε πως «το σημερινό γεγονός της Ανάστασης του Λαζάρου έρχεται να μας θέσει μια πρόκληση για το ποιά θα είναι η στάση μας απέναντι στην πορεία του Χριστού. Αν η στάση μας θα είναι ίδια με τη στάση που κράτησαν οι λίγοι πιστοί στον Χριστό ή αν θα ακολουθήσουμε κι εμείς τους πολλούς, αυτούς που αρχικά φώναζαν Ωσαννά και Τον αποθέωναν ενώ στη συνέχεια ήταν εκείνοι που ζητούσαν να σταυρωθεί».

Συνέχισε ο κ. Συμεών λέγοντας πως «η επιλογή μας πρέπει να είναι συνειδητή και φανερώνεται από τον τρόπο ζωής που τελικά κάνουμε. Και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής. Δεν έρχεται ο Χριστός με την έγερση του Λαζάρου να μας κανει επίδειξη ισχύος και εξουσίας για να τον αποθεώσουμε σαν παγκόσμιο ηγέτη.  Το ερώτημα ποιόν Χριστό θέλουμε έχει άμεση σχέση με ποιον τρόπο ζωής επιλέγουμε να ακολουθήσουμε. Θέλουμε τον Χριστό της δόξας και της δύναμης γιατί επιθυμούμε εύκολες λύσεις ή είμαστε έτοιμοι να Τον ακολουθήσουμε όπως η Παναγία, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και οι άλλες γυναικες στη συκοφαντία και στον Σταυρό»;

Ο Επίσκοπος Θεσπιών πρόσθεσε τονίζοντας ότι «η επιλογή ή όχι του Χριστού θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας και στον τρόπο που εμεις αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες και τις προδοσίες. Τότε θα καταλάβουμε αν πραγματικά ακολουθούμε τον Χριστό», ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «η σημερινή εορτή μας δίνει το εφόδιο να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ανάσταση του Λαζάρου αλλά και η Ανάσταση του Χριστού είναι η όντως Ανάσταση. Και η Μεγάλη Εβδομαδα που ακολουθεί δεν αποτελεί μια θεματική εβδομάδα, ούτε μια λαογραφία, αλλά μια πρόκληση για το αν θα ακολουθήσουμε τον Νυμφίο της Εκκλησίας όχι σε μια πορεία γλεντιού και χαράς, αλλά σε μια πορεία θυσίας, οδύνης και Σταυρού».

Tagged: