Ελλάδα

Θεσπιών: «Δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο από τον καναπέ μας»

«Σήμερα, που επιθυμούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, δεν θα γίνει από τον καναπέ του σπιτιού μας, δεν θα γίνει δίχως αγάπη, ενότητα και διάλογο, και δεν θα αλλάξει εάν δεν αλλάξουμε πρωτίστως εμείς και οι οικογένειές μας» τόνισε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα, πόλεως Καστοριάς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Να αλλάξει η συμπεριφορά μας στον γείτονα, στον συμπολίτη και στον καθένα ξεχωριστά. Δεν είναι εποχή για να ρίχνουμε ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Όλοι μαζί να πορευθούμε! Χέρι χέρι, κι έτσι θα κάνουμε ως Έλληνες θαύματα» συμπλήρωσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό του θαυματουργού αγίου και προστάτου των παιδιών της Καστοριάς.

Ο κ. Συμεών, που μαζί με τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Καστορίας, επεσήμανε τέλος πως «Αν είναι να αλλάξουμε για να γυρίσουμε και πάλι στον υπερκαταναλωτισμό, στην ψεύτικη υλική ευδαιμονία και σε οτιδήποτε άλλο που μάς οδήγησε στην παρούσα κρίση, ας μην αλλάξουμε ποτέ» .

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου από την Μονή Ζάβορδας Γρεβενών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών

Ο Κολωνός αποχαιρετά τον αρχιμανδρίτη Κλήμη Φίλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής, όχι μια θεωρητική διδασκαλία»

Αναστάσιος Βόπης

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο ομωνύμου Δήμου

Ο Θεσπιών Συμεών για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στην ενορία στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Δ. Φερδής

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά: «Η φιλοσοφημένη γυναίκα»