Ελλάδα

Θεσπιών: «Δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο από τον καναπέ μας»

«Σήμερα, που επιθυμούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, δεν θα γίνει από τον καναπέ του σπιτιού μας, δεν θα γίνει δίχως αγάπη, ενότητα και διάλογο, και δεν θα αλλάξει εάν δεν αλλάξουμε πρωτίστως εμείς και οι οικογένειές μας» τόνισε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα, πόλεως Καστοριάς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Να αλλάξει η συμπεριφορά μας στον γείτονα, στον συμπολίτη και στον καθένα ξεχωριστά. Δεν είναι εποχή για να ρίχνουμε ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Όλοι μαζί να πορευθούμε! Χέρι χέρι, κι έτσι θα κάνουμε ως Έλληνες θαύματα» συμπλήρωσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό του θαυματουργού αγίου και προστάτου των παιδιών της Καστοριάς.

Ο κ. Συμεών, που μαζί με τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Καστορίας, επεσήμανε τέλος πως «Αν είναι να αλλάξουμε για να γυρίσουμε και πάλι στον υπερκαταναλωτισμό, στην ψεύτικη υλική ευδαιμονία και σε οτιδήποτε άλλο που μάς οδήγησε στην παρούσα κρίση, ας μην αλλάξουμε ποτέ» .

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου από την Μονή Ζάβορδας Γρεβενών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Για να γίνουμε μεγάλοι πρέπει να είμαστε τολμηροί στη ζωή μας»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ο επίσκοπος Θεσπιών στην αγία Βαρβάρα Δάφνης

Θεσπιών: «Να είμαστε τολμηροί, όχι με θράσος, αλλά με συμμετοχή και συνεισφορά»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Το Ίλιον τίμησε τον μακαριστό Πρωτοψάλτη Τίμο Σακελλαρίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

O πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Ειρήνη Γαλατσίου

Θεσπιών: «Η απιστία του Θωμά είναι οδηγός για την πίστη»