Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 12:56

Θεσπιών: “Αυτή η μαθητεία, σας ανανεώνει και σας κάνει πάλι παιδιά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Έμαθα ότι σε αυτό το σχολείο φοιτούν παιδιά διαφόρων ηλικιών. Σας ζηλέυω, διότι αυτή η φοίτηση και μαθητεία, σίγουρα σας ανανεώνει και σας κάνει πάλι παιδιά”.

Επίσκεψη στο Εσπερινό Ενιαίο Λύκειο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, όπου τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

Τον υποδέχθηκε ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Σταυρακάκης, καθηγητής του σχολείου, η διευθύντρια κ. Δήμητρα Φροσύνη, ο Σύμβουλος Θεολόγων κ. Απόστολος Κατοπώδης και οι καθηγητές.

Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού Περικλής Παπαγεωργίου.

Ο κ. Συμεών μετά την τελετή του αγιασμόυ τόνισε πως “Οι μαθητές των νυκτερινών σχολείων, μου θυμίζουν τους νυκτερινούς μαθητές του Χριστού αλλά και όλους αυτούς που αγάπησαν και αγαπούν την γνώση, την μόρφωση και την παιδεία και, που παρά τις δυσκολίες, επιμένουν να αγαπούν την καλλιέργεια, την προκοπή και την πρόοδο”.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών επαίνεσε τους μαθητές του σχολείου, που όπως τόνισε “εργάζονται, μοχθούν, έχουν τις οικογένειές τους και τις δυσκολίες τους, και όμως δεν εγκαταλείπουν αυτό τον όμορφο αγώνα που μας ανανεώνει και μας ανατροφοδοτεί. “.

Εκ μέρους των καθηγητών η Διευθύντρια κ. Φροσύνη καλωσόρισε τον Επίσκοπο Θεσπιών και τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στο σχολείο. Τόνισε πως στο σχολείο φοιτούν 170 μαθητές διαφόρων ηλικιών (από 16 έως 68) και φέτος πέτυχαν 30 από αυτούς να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από την πλευρά του ο π. Στέφανος Σταυρακάκης σημείωσε την παρουσία του κ. Συμεών, ως πρώτη παρουσία Επισκόπου στο σχολείο και τον κάλεσε να ξαναεπισκεφθεί το συγκρότημα για να συνομιλήσει με τους μαθητές.

Ο κ. Συμεών μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και δεσμεύθηκε να ξαναεπισκεφτεί το σχολείο για να παίξουν μαζί μπάσκετ!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ