Ενοριακά

Θερμοπυλών Ιωάννης: «Δεν είμαστε θύματα της κοινωνίας…. εμείς τη φτιάξαμε»

«Να κάνουμε μία αυτοκριτική του τρόπου που σκεφτόμαστε και ζούμε στη σύγχρονη oρθόδοξη Ελλάδα. Ζούμε σε μια κοινωνία που και εμείς τη φτιάξαμε, δεν είμαστε θύματα. Είμαστε μέλη της και εισπράττουμε τα μηνύματά της. Μηνύματα χωρίς κανένα ηθικό όφελος και χωρίς κανένα σκοπό. Αντιθέτως ειρωνευόμαστε οτιδήποτε πνευματικό»

Με τα λόγια αυτά, ο μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης προέτρεψε τους πιστούς στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στα Βριλήσσια, να ξεφύγουν από τα ανούσια θέματα, που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας (εκπτώσεις, κουτσομπολιά, ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές).

Ο κ. Ιωάννης που χθες το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιωμένος από πλήθος ιερέων όμορων και άλλων ενοριών, κάλεσε τους πιστούς να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε θέματα πνευματικής φύσεως και να αναπτύξουν τις δικές τους δυνατότητες.

«Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας, να αγωνιστούμε πνευματικά. Να οπλιστούμε με πνευματικές δυνάμεις και να αγαπήσουμε το Θεό και τον εαυτό μας, όπως μας δίδαξε ο Άγιος Αντώνιος με την ίδια του τη ζωή» τόνισε ο μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του Αγίου Αντωνίου, του Καθηγητού της ερήμου, όπως αποκαλείται.

Ο Ναός κατακλύστηκε από νωρίς από δεκάδες πιστούς, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία των τοπικών φορέων των Δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Λίγο προ της απολύσεως, ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου εκ μέρους των εφημερίων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωάννη για την παρουσία του στο Ναό, καθώς επίσης τους δημάρχους Χαλανδρίου & Βριλησσίων, τους τοπικούς φορείς που παρευρέθηκαν στην πανήγυρη και τέλος ευχήθηκε «έτη πολλά» στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ναού π. Αντώνιο Πασσάλη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε νέο ιερέα: «Οι σκέψεις σου θα είναι η Αγία τράπεζα»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο άγιος του Ισραήλ

Κτητορικό μνημόσυνο και λιτάνευση στον Άγιο Αντώνιο Πατησίων

Τίμησαν τον ασκητή της ερήμου στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θερμοπυλών: «Να μιμηθούμε τον Άγιο Αντώνιο για να αντισταθούμε στους πειρασμούς της εποχής»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θερμοπυλών: «Ακόμα και το όνομα των Χριστουγέννων φοβόμαστε ή ντρεπόμαστε να προφέρουμε»

Μαρκος Παπαγεωργίου