Ελλάδα

Θερμοπυλών: «Ακόμα και το όνομα των Χριστουγέννων φοβόμαστε ή ντρεπόμαστε να προφέρουμε»

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Αιχμές για άρνηση του πραγματικού μηνύματος και νοήματος των Χριστουγέννων από τον κόσμο, άφησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Χαλάνδρι.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ιωάννης «Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες είναι σα να υπογράφουμε ξανά ένα συμβόλαιο με το Θεό. Σα να τον ξανακαλούμε να επιστρέψει πάλι. Το ερώτημα όμως είναι «τον θέλουμε;», ενώ πρόσθεσε πως «Έχουμε φτάσει σε σημείο ακόμα και το όνομα των Χριστουγέννων να φοβόμαστε ή να ντρεπόμαστε να το προφέρουμε, αποκαλώντας το ξενόφερτα».

Επεσήμανε επίσης ότι «Είναι πολλές οι φωνές γύρω μας, που αρνούνται το Θεό. Όμως ο Θεός είναι ένας, ο Χριστός. Ο αληθινός και μόνος Θεός, που έρχεται στη γη για να μας σώσει».

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών που προέστη της πανηγύρεως στον Άγιο Ελευθέριο Χαλανδρίου αναφερόμενος στους Εβραίους τόνισε πως «ενώ είχαν προετοιμαστεί για τον ερχομό του Μεσσία, τον Χριστό δε τον δέχτηκαν. Και αυτό γιατί είχαν φτιάξει έναν άλλο Χριστό στη σκέψη τους, ιδίως την πολιτική. Ο Χριστός τους απογοήτευσε, όμως είχε σαφή προορισμό, τον οποίο τήρησε κατά γράμμα».

Κλείνοντας, ευχήθηκε «με τις κατάλληλες προυποθέσεις ας προετοιμάσουμε τις ψυχές μας, ενόψει της Γεννήσεως του θεανθρώπου.

Εκ μέρους των ιερέων, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Λάμπρου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωάννη για την παρουσία του στην πανήγυρη, ενώ

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνος και του λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε νέο ιερέα: «Οι σκέψεις σου θα είναι η Αγία τράπεζα»

Γιώργος Δ. Φερδής

Κτητορικό μνημόσυνο και λιτάνευση στον Άγιο Αντώνιο Πατησίων

Τίμησαν τον ασκητή της ερήμου στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θερμοπυλών: «Να μιμηθούμε τον Άγιο Αντώνιο για να αντισταθούμε στους πειρασμούς της εποχής»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Κωστής Δήμτσας στη Μονή Βατοπεδίου για τα Χριστούγεννα

Ο διευθυντής του Γ. Τύπου της Ι. Συνόδου μιλά για το νόημα των Χριστουγέννων

Αναδημοσίευση