Με τις καμπάνες να χτυπούν πανηγυρικά ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους αθωώθηκε σήμερα για το αποκαλούμενο σκάνδαλο “των ιερών ανταλλαγών” , έφτασε πριν λίγη ώρα στην εκκλησία του Αγία Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να παρασταθεί σε δοξολογία προς τιμήν του, μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Από τις έξι το απόγευμα το εσωτερικό της εκκλησίας αλλά και ο προαύλιος χώρος της είχε κατακλυστεί από πιστούς ο οποίοι περίμεναν υπομονετικά τον ηγούμενο. Το «παρών» δίνουν αρκετοί οι ιερείς, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν αμέσως τον ηγούμενο με το που κατέβηκε από το αυτοκίνητο το οποίο τον μετέφερε στον ιερό ναό. Φωνάζοντας «άξιος άξιος» και καταχειροκροτούμενος από τους πιστούς ο Εφραίμ ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ στο πλευρό του είχε τον πάτερ Αρσένιο ο οποίος ήταν κι αυτός ανάμεσα στα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.

“Ευχαριστώ το λαό για την προσευχή τους. Ευχαριστώ την εκκλησία” ήταν η απάντηση του ηγουμένου στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν πως αισθάνεται μετά τη αθώωση του, ενώ σε ερώτηση εάν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσον του καταλόγισαν εμπλοκή του σε σκάνδαλο αρκέστηκε στο να απαντήσει: “Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα”.

Μετά τη δοξολογία αναμένεται τόσο ο ηγούμενος Εφραίμ όσο και ο πατέρας Αρσένιος να μιλήσουν στους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εμμέσως για τα όσα κατηγορήθηκε ανέφερε: “Δεν βιώνουμε την αιωνιότητα. Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μέσα στην εκκλησία. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τα βιώματα κι οι εμπειρίες και αυτά βιώσαμε κι εμείς”.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα λόγια το γέροντα Παϊσίου.”Τον αδικημένο άνθρωπο τον ευλογεί ο αδικημένος Χριστός με τα δυο του χέρια”.. Στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα παραβρέθηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: