Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:43

Θέμα ημερών η αντικατάσταση Δήμτσα στην πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Θέμα ημερών θεωρείται η αντικατάσταση του κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα στην πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους. Ορόσημο για τις εξελίξεις αποτελεί η επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις 19 Οκτωβρίου στην Αθωνική Πολιτεία όπου, όπως φαίνεται, θα τον υποδεχθεί ο νέος πολιτικός διοικητής.

Όλα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρακάμψει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είχε κάνει η προηγούμενη με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη δυσφορία του κ. Βαρθολομαίου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την αρχή είχε εκδηλώσει με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά του με την επιλογή του κ. Δήμτσα για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, κάτι που έγινε εμφανές και από την άρνησή του να τον δεχθεί στο Φανάρι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως είθισται.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, δείχνει να κρατά διακριτική στάση ως προς την επιλογή του αντικαταστάτη του κ. Δήμτσα, αφήνοντας το θέμα στους χειρισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους είναι αυτά του προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και αναπληρωτή κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδη και του καθηγητή του ίδιου τμήματος και πρώην κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το πρόσωπο που τελικά θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση να αποτελέσει έκπληξη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήστος Μπόνης / eurokinissi

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ