Η μνήμη και η τιμή δίνουν αξία σε όποιον τα ασκεί. Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, αδιάκοπα προσπαθεί να ενεργεί αυτές τις δύο αξίες για πρόσωπα και πράγματα, του χθες και του σήμερα.

Σε αυτό το σήμερα, τιμήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, η 23η επέτειος των εγκαινίων του ναού. Ταυτόχρονα, αφού η ημερομηνία συνέπεσε ημέρα Κυριακή μετά την εορτή του αγίου Νεκταρίου, έγινε το μνημόσυνο των κεκοιμημένων εφημέριων του ναού από της ιδρύσεως του, το 1935, έως και σήμερα. Μαζί μνημονεύθηκε και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Α΄ (+15.11.1988), ως διατελέσας ποιμενάρχης της ενορίας. Στην κοινότητα μας, την Κυριακή προ της επετείου κοιμήσεως εκάστου διατελέσαντος αρχιεπισκόπου, τελούμε επιμνημόσυνη δέηση.

Με την πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος και το ιερό μνημόσυνο που ακολούθησε έγινε η δοξολογική προς τον Θεό αναφορά, αλλά και η ιστορικώς περιγραφική, από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Ιωάννης Πούλος, ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Αναγνώστου και ο πρώην Ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Πουπάκης.

Ο επίσκοπος μετέβη στο παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου κατά την δεύτερη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείται κάθε Κυριακή στο ναό. Και στις δύο Λειτουργίες ομίλησε επίκαιρα επί της παραβολής του καλού Σαμαρείτη, και τέλεσε τα αντίστοιχα μνημόσυνα.

Χαρακτηριστική στις ομιλίες του ήταν η αναφορά στο να μπορούμε να ξεχνάμε το κακό που μας έκαναν και να μην επιζητούμε εκδίκηση ή τιμωρία.

Στη δεύτερη Θεία Λειτουργία μία όμορφη εικόνα δημιουργήθηκε όταν τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου με αναμμένα κεράκια στάθηκαν γύρω από το σημείο αναφοράς των κεκοιμημένων κληρικών.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: